Tot mai mulți români își manifestă interesul pentru destinații interne în ceea ce privește petrecerea vacanței de iarnă de anul acesta.

  Dacă tot nu pleacă departe de țară, Românii preferă hotelurile de peste trei stele, cu pachete SPA incluse, au precizat mai mulți turoperatori.

    „Cea mai solicitată destinaţie de Crăciun şi Revelion rămâne România, în topul preferinţelor fiind Bran, Moeciu, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal şi Sinaia. Acestora li se adaugă Bucovina şi Maramureşul dar şi oraşe precum Sibiu, Oradea, Braşov şi Alba Iulia. Bugetul mediu alocat pentru un sejur de Revelion în România este de aproximativ 1.000 de lei/persoană. De remarcat faptul că, în ultimii ani, a crescut numărul celor care aleg litoralul pentru petrecerea dintre ani, precum şi al celor care aleg Delta Dunării", a spus Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines, citat de Agerpres.
  
     Dacă vorbim despre destinații externe, românii sunt destul de nehotărâți și aleg oferte last minute.

    Turoperatorii au enumerat și câteva destinații peste hotare pe care le preferă românii în această perioadă.

     „Turiştii au preferat în acest an să petreacă Sărbătorile de iarnă la plajă, în destinaţii călduroase unde este toiul verii deoarece temperaturile ajung la 25-30 de grade. Cele mai căutate destinaţii pentru Crăciun şi Revelion sunt Sharm El Sheikh, Emiratele Arabe Unite, Portugalia, Maroc şi Cuba. Turiştii au ales să se cazeze în hoteluri de patru şi cinci stele în vacanţa de iarnă, aceasta fiind, de altfel, o cerinţă pentru toate vacanţele petrecute cu noi", a precizat Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays.