Sari la conținut

Transfăgărășanul, închis luni pentru a se putea detona o stâncă de mari dimensiuni

transfagarasanul-inchis-luni-pentru-a-se-putea-detona-o-stanca-de-mari-dimensiuni

Circulaţia pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, va fi închisă luni.

Şoferii nu vor putea circula luni, timp de patru ore, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde o echipă pirotehnică va detona o stâncă care pune în pericol traficul rutier.

Traficul rutier între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac va fi oprit luni, 13 august 2018, între orele 10.00 şi 14.00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis detonarea unei stânci care amenință să se prăbușească pe Transfăgărășan. Pericolul a apărut după ploile abundente de la sfârșitul lui iulie, începutul lui august.

„Specialiștii geniști vor interveni pentru derocarea cu exploziv a stâncilor care pun în pericol circulația rutieră pe Drumul Național DN 7C ,,Transfăgărășan” la km 132+700 și pe Drumul Forestier Sădurel, la punctul de intersecție cu Valea Porcului”, au precizat reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au precizat că în vederea efecuării intervenției pirotehnice, Transfăgărășanul ar urma să fie închis traficului luni, în intervalul orar 10.00 – 14.00 pentru ca după detonarea propriu-zisă să se poată efectua și curățarea carosabilului.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va asigura restricţionarea circulaţiei pe durata executării lucrărilor de derocare.

„Facem apel la participanţii la trafic să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum”, au anunțat reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Update:

Restricţia de circulaţie pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Cârtişoara, impusă de dimineață pentru detonarea unei stânci care punea în pericol traficul, s-a prelungit cu două ore, respectiv până la ora 16.00.

„În urma exploziei a căzut o bucată foarte mare de stâncă pe şosea care a trebuit aruncată şi ea în aer”, au precizat reprzentanții Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri Braşov. La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au anunţat că s-au folosit 20 de kilograme de trotil pentru detonarea stâncii care punea în pericol traficul.

Comentarii

Ultimă oră