Sari la conținut

Transport agabaritic! Vor fi aduse 92 de grinzi imense pentru autostrada Râşnov - Cristian

transport-agabaritic-vor-fi-aduse-92-de-grinzi-de-mari-dimensiuni-pentru-autostrada-rasnov-cristian

 Atenţie, transport agabaritic! Vor fi aduse 92 de grinzi de mari dimensiuni (de 22 - 36 metri) pentru autostrada Râşnov - Cristian!


    Sectorul de autostradă Râşnov - Cristian a ajuns în etapa montării grinzilor la pasajul peste DN73A şi calea ferată de la Râşnov.


        Conform reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, în total se vor monta 92 de grinzi cu lungimi cuprinse între 22 şi 36 de metri, iar operaţiunea va dura câteva săptămâni.


        „În fiecare zi se montează câte cinci grinzi, asta pentru că nu pot fi transportate mai multe. 22 dintre cele 92 de grinzi vor fi montate pe porţiunea din pasaj care trece peste DN73A şi calea ferată Braşov – Zărneşti, însă instalarea acestora se va face în ultima fază. De altfel, la momentul respectiv este posibil să fie instituite şi restricţii de trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Sectorul de autostradă, finalizat în proporţie de 50%

Conform drumarilor braşoveni, constructorul a înregistrat avansuri semnificative şi pe restul şantierului atât la aşternerea straturilor de asfalt cât şi la amenajarea rampelor de acces către pasaje, lucrările la acest segment de autostradă fiind finalizate în proporţie de peste 50%. „Dacă lucrările continuă în acest ritm există şanse reale ca până la sfârşitul anului să putem circula pe acest lot de autostradă”, a mai spus Robert Elekes.


   Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada), plus 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au început în 19 mai 2019.


    După finalizarea lucrărilor, pe acest segment de autostradă va fi deviat traficul greu din localităţile Râşnov şi Cristian.

Foto: CÂTE 5 PE SĂPTĂMÂNĂ. 22 dintre cele 92 de grinzi vor fi montate pe porţiunea din pasaj care trece peste DN73A şi calea ferată.

Comentarii

Ultimă oră