Sari la conținut
trei-zile-de-dans-contemporan-la-reduta

În această săptămână, Centrul Cultural Reduta găzduieşte perform(d)ance - Zilele Dansului Contemporan la Braşov. Festivalul presupune trei spectacole de dans, care vor începe de la ora 19, şi un workshop dedicat amatorilor.

Potrivit organizatorilor, titlul evenimentului e un joc de cuvinte între performance şi dance, ambele forme prezente în dansul contemporan ca forme de manifestare.

Pe 26 octombrie va fi prezentat spectacolul „2 femei contemporane” un spectacol feminist despre condiţia femeii în societatea actuală, semnat de Ioana Marchidan.


În 28 octombrie va fi prezentat spectacolul „Deleted Scenes” (Scene şterse), produs în Germania, care vine în premieră în Braşov şi România. Spectacolul este regizat de Sergiu Matiş, un român care s-a mutat în Germania în 1999.


În 29 octombrie, pe scena de la Reduta va fi prezentat „Counterbody” , un spectacol de dans, instalaţie şi muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mişcare permanentă, permutabile şi paralele, coregrafă fiind Simona Deaconescu.


Pe lângă cele trei spectacole, perform(d)ance propune un workshop, în zilele de sâmbătă şi duminică, de la orele 10.30. Atelierele vor fi conduse de Mihaela Dancs, câştigătoare a premiului CNDB coregraful anului în 2014. Ea a iniţiat atelierele pentru amatori „Totul pentru endorfine”, unde ideea de bază este că mişcare şi dansul fac fericit pe oricine.

Intrarea la eveniment este liberă.

Comentarii

Ultimă oră