Sari la conținut

Tunurile de zăpadă din Poiana Braşov vor funcţiona şi ziua

tunurile-de-zapada-din-poiana-brasov-vor-functiona-si-ziua

Tunurile de zăpadă din Poiana Braşov vor funcţiona şi ziua, pentru a profita de cele câteva zile mai reci anunţate!


  Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi pozitive la munte, iar fluxul turiştilor veniţi în Poiana Braşov a fost unul foarte mare, stratul de zăpadă de pe pârtii s-a subţiat considerabil. În aceast context se încearcă să se profite la maxim de scăderea de temperatură din aceste zile, iar pe unele pârtii sau secţiuni de pârtie se produce „non stop” zăpadă artificială.


  Căldura din ultima vreme a afectat destul de serios pârtiile din Poiana Braşov, astfel că administratorii domeniului schiabil au decis să pună în funcţiune instalaţiile de producere a zăpezii artificiale şi în timpul zilei.

Mai exact, în zilele în care temperaturile diurne vor fi negative în Masivul Postăvarul vor fi pornite tunurile de zăpadă. De asemenea, când temperaturile vor fi mai mici de minus 4 grade Celsius, vor fi pornite şi lănciile. Administratorii domeniului schiabil au anunţat că au luat această decizie pentru a putea asigura calitatea pârtiilor la un nivel optim.

Turiştilor li se recomandă să schieze cu atenţie!

În perioadele în care vor funcţiona instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, turiştilor li se recomandă să schieze cu atenţie.

„Sfătuim iubitorii sporturilor de iarnă să schieze cu prudenţă şi viteză redusă în aceste zone", au transmis salvamontiştii din Poiana Braşov.

Joi, pe partea inferioară a domeniului schiabil, stratul de zăpadă măsura între 50 cm şi 60 cm. Pe partea superioară stratul de zăpadă măsura între 60 cm şi 70 cm, în condiţiile în care luna trecută se ajunsese la aproape 100 cm.

Comentarii

Ultimă oră