Sari la conținut

Acesta este primul AVION care a aterizat pe AEROPORTUL de la Ghimbav (FOTO + VIDEO) UPDATE Info

ultima-ora-acestea-este-primul-avion-care-a-aterizat-pe-aeroportul-de-la-ghimbav-galerie-foto

UPDATE 16.00. Primele probe de zbor au fost făcute, iar piloţii sunt mulţumiţi de modul în care au fost realizate lucrările la aeroportul de la Ghimbav.
Autorităţile judeţene estimează că, până la sfârşitul anului, 70% din proiect va fi gata, iar de anul viitor partea de cargo ar putea funcţiona, în aşa fel încât firmele şi companiile din judeţ să transporte mărfurile pe calea aerului. Pentru terminarea aeroportului braşovean, Consiliul Judeţean mai are nevoie de aproximativ 30 de milioane de euro, bani care ar putea fi alocaţi de guvern sau vor fi împrumutaţi.
”Condițiile de aterizare au fost bune. În principiu, pista așa cum a fost proiectată are toate condițiile necesare pentru a ateriza și a decola în siguranță. Așteptăm să fie gata spre a putea utiliza pista pentru aeronave mai mari” a declarat pilotul Vicenţiu Cosniceru.
Partea de pistă finalizată a fost deja utilizată de avioane uşoare. Înainte de primul experiment oficial, au mai fost câteva cereri venite din partea unor proprietari de aparate de zbor care au solicitat aprobări de decolare şi aterizare de la aeroportul de la Ghimbav, obiectiv aflat în construcţie.
”Se lucrează intens la pistă pentru că ne dorim să recuperăm zilele când a plouat. Continuăm cu betonarea pistei și ne vom respecta termenul de 31 iulie pentru finalizarea ei în întregime” a precizat Andi Kadas, administrator firmă construcţie aeroport Brașov.
”În urma discuției cu ROMATSA dăm drumul la studiu pentru procedurile de aterizare. Acest studiu este cerut obligatoriu de ROMATSA. Din păcate, în acest moment nu există nicio firmă românească pentru a-l face și astfel va fi o licitație internațională. Acest studiu ne va arăta exact unde vom amplasa avioanele pentru aterizare în orice fel de condiții meteo ” a spus Mihai Pascu, vicepreședintele CJ Brașov.
Licitaţia pentru balizaj urmează să se desfăşoare în aşa fel încât lucrările să fie făcute chiar şi în această iarnă. De asemenea, spun reprezentanţii administraţie punct trafo, partea electrică trebuie să fie realizată urgent. Tot după discuțiile cu şefii de la ROMATSA, oficialii braşoveni au aflat că trebuie pregătiţi specialiştii care vor lucreze în aeroport, cu doi ani înainte de a fi funcţional. Printre aceştia se numără şi trei meteorologi. Până atunci, însă, partea de cargo poate fi dată în folosinţă de anul viitor, mai ales că sunt foarte mulţi investitori străini care produc la Braşov şi care abia aşteaptă să îşi transporte mărfurile pe calea aerului.

"M-am întâlnit cu domnul ministru Constantin Niță, care a fost la mine la birou. Mi-a povestit de discuția pe care a avut-o marți cu premierul Ponta vizavi de aeroport. De altfel, eu o să plec împreună cu domnul ministru în China pentru a obține niște fonduri. Și putem să obținem aceste fonduri și în măsura în care Guvernul sprijină cu o garanție guvernamentală această investiție de la Brașov" a declarat Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov.

UPDATE: Galerie Foto

ORA: 11:39

E oficial, primul avion a decolat și a aterizat pe pista Aeroportului Internațional de la Ghimbav. În urmă cu câteva minute s-au finalizat testele de zbor. Totul a decurs conform planului. Peste o lună autoritățile locale vor pleca în China pentru a contracta un împrumut destinat exclusiv continuării lucrărilor la aeroport.

VIDEO:

Comentarii

Ultimă oră