Sari la conținut

Un braşovean a câştigat premiul de debut al Editurii „Cartea Românească”

Un tânăr scriitor din Codlea şi-a adjudecat premiul de debut al Editurii „Cartea Românească”.

Anul acesta, s-a acordat un singur premiu la Concursul de Debut al Editurii Cartea Românească: la secţiunea Proză. Manuscrisul câştigător este romanul „Poker” de Bogdan Coşa. Romanul va fi lansat la Salonul Internaţional de carte Bookfest, care va avea loc în perioada 25-29 mai 2011.
„Vom mai auzi de acest scriitor”. „Este evident că a apărut o nouă generaţie literară şi că vom mai auzi de acest autor, născut în 1989”, a declarat Madalina Ghiu, redactor-şef al Editurii Cartea Românească. „Poker” este o poveste dramatică de dragoste care se proiectează pe fundalul tribulaţiilor cotidiene ale unor tineri rebeli, anticorporatişti, care-şi consumă revolta în trip-uri, incursiuni internautice, aventuri, chefuri stropite cu alcool şi altele asemenea.
Absolvent de „Litere” la Braşov. Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea, judeţul Braşov. Absolvent al Facultăţii de Litere (Universitatea Transilvania din Braşov), specializarea Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză, promoţia 2007-2010, în prezent  este masterand al Facultăţii de Litere (Universitatea din Bucureşti), secţia Teoria Literaturii şi Literatura Comparată. Publică articole şi texte literare în revistele Cultura, Tomis, Astra, dar şi în reviste exclusiv online (www.boomlit.com, www.clubliterar.com etc.).

Comentarii

Ultimă oră