Sari la conținut
un-deceniu-de-smurd-la-brasov

Exact in urma cu 10 ani, echipajele SMURD isi incepeau activitatea si la Brasov!

O echipa tanara si ambitioasa de medici si asistente a pornit intr-o mare aventura, o lupta permanenta cu timpul, un efort constant de salvare a vietilor!

Ii vedem zilnic, alergand cu autospecialele lor de culoare rosie si nu credem ca este vreo persoana care sa nu stie cat de importanta este munca lor.

Iata ca au trecut 10 ani de la prima interventie a echipajului SMURD la nivelul judetului Brasov.

Cu acest prilej, in cadrul unei festivitati deosebite, gazduite de Aula Universitatii, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au prezentat un bilant al primului deceniu de activitate si au inmanat distincții, diplome de merit și plachete colaboratorilor si celor care i-au sprijinit constant in actiunile lor.

Paramedicii si asistentele din ambulantele rosii sunt salvatorii nostri!

Ei sunt cei pe care ii chemam de urgenta atunci cand cineva este la limita dintre viata si moarte.

Cei 10 ani de activitate la Brasov au insemnat sute de mii de interventii si apeluri la 112, acordarea de prim ajutor indiferent de conditiile meteo, curse contra-cronometru, uneori punandu-si chiar salvatorii viata in pericol.

Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun viata unei persoane sau mai multora in pericol imediat.

Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ si stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si nu in ultimul rind accidentele cu multiple victime.

In toate actiunile lor, echipajele SMURD sunt calauzite de principiul : Cine salveaza o viata, salveaza o lume intreaga!

Comentarii

Ultimă oră