Sari la conținut

Un nou semafor va fi pus în funcțiune vineri, 3 septembrie

un-nou-semafor-va-fi-pus-in-functiune-vineri-3-septembrie

Prima etapă din programul municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni se încheie vineri, 3 septembrie, cu punerea în funcțiune a semaforului de pe strada 13 Decembrie, la trecerea de pietoni din fața Colegiului Nicolae Titulescu.


Semaforul funcționează în regim de atenție (galben intermitent) de aproximativ două săptămâni, iar vineri, de la ora 10.00, va fi pus în funcțiune. Pentru câteva ore, va fi solicitat și sprijinul Poliției Locale, care să atenționeze cetățenii și șoferii că semaforul este funcțional.


Instalarea semaforului s-a făcut în urma unei solicitări din comisia de circulație, având în vedere că trecerea de pietoni traversează șase benzi de circulație, este în vecinătatea instituției de învățământ, iar în ultimii ani s-au înregistrat o serie de accidente grave.


Reamintim că programul municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni a demarat la începutul anului și a vizat în special trecerile de pietoni unde au avut loc incidente. Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere) propuse de Poliția Rutieră, pe care municipalitatea le consideră o măsură ce trebuie folosită doar în ultimă instanță, când nu se mai poate recurge la niciun alt mijloc.


Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de cerere traversare pentru pietoni, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare)

Comentarii

Ultimă oră