Sari la conținut

Universitatea „George Bariţiu” din Braşov a fost, desfiinţată oficial

universitatea-george-baritiu-din-brasov-a-fost-desfiintata-oficial

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 19 decembrie 2018, decretele pentru promulgarea legilor privind desfiinţarea Universităţii Financiar-Bancare din municipiul Bucureşti, Universităţii „George Bariţiu” din Braşov, a Universităţii „Mihai Eminescu” din municipiul Timişoara şi a Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti.

Dealtfel desființarea universității particulare „George Bariţiu” fusese anunțată încă de anul trecut.

Încă din anul universitar 2017-2018 nu a mai funcţionat la Universitatea „George Bariţiu” nici o specializare /program de studii universitare, la nici un an de studii, la nici o formă de învăţământ, la nici o locaţie din ţară sau străinătate. Studenţii şi absolvenţii fără diplomă care au fost înmatriculaţi la specializări/programe de studii universitare din cadrul Universităţii „George Bariţiu” din Braşov, au dreptul să finalizeze studiile conform prevederilor art.361, alin.(5) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Tot miercuri, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 443/2002 privind înfiinţarea Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti.

„Se înfiinţează Universitatea «Spiru Haret» din Bucureşti ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în municipiul Bucureşti, clădirea Fundaţiei România de Mâine, str. Ion Ghica, nr. 13, sectorul 3”, prevede această lege.

Comentarii

Ultimă oră