Sari la conținut

Universitatea Transilvania din Brașov urcă 32 de poziții în clasamentul internațional Best Global Universities 2022

universitatea-transilvania-din-brasov-urca-32-de-pozitii-in-clasamentul-international-best-global-universities-2022

Universitatea Transilvania din Brașov urcă 32 de poziții în clasamentul internațional Best Global Universities 2022. În această ediție a topului, Universitatea din Brașov ocupă locul 760 la nivel mondial, și locul 312 la nivel european, în urcare față de ediția precedentă, când UNITBV s-a poziționat pe locurile 792, respectiv 328.


Dintre instituțiile de învățământ superior românești, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 3 în clasament. Pe primele două locuri se situează Universitatea Babeș Bolyai (locul 675 la nivel mondial) și Universitatea de Vest din Timișoara (locul 738 la nivel mondial). În total, din România au fost incluse în acest clasament 11 universități, la care se mai adaugă încă una care a fost doar menționată.


În acest an au fost introduse în clasament 1750 de universități din Statele Unite ale Americii și din alte 90 de țări din întreaga lume, cu 72 de universități mai mult față de ediția precedentă a clasamentului. În total au fost analizați 13 indicatori care măsoară performanța cercetării academice dar și reputația la nivel global și regional.

Comentarii

Ultimă oră