Sari la conținut

Universitatea Transilvania va avea un cămin nou-nouţ pentru studenţi

Universitatea Transilvania va avea un cămin nou-nouţ pentru studenţi, la mai bine de 20 de ani de la punerea în funcţiune a unui alt cămin.

Contractul dintre Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi firma, care va construi noul cămin studenţesc al Universităţii Transilvania din Braşov a fost semnat. Următoarele două luni vor fi alocate proiectării și alte 20 de luni, execuției. Viitorul cămin ar urma să fie înălţat în spatele Aulei „Sergiu T. Chiriacescu”, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii și va avea o capacitate de 200 de locuri (100 de camere). Fiecare cameră va avea peste 20 mp, va fi prevăzută cu baie proprie, balcon şi va fi echipată cu frigider şi mobilier corespunzător. De asemenea, în cămin vor fi spălătorii, săli de lectură, un cabinet medical şi alte spaţii multifuncţionale. Căminul va avea 6 etaje şi o parcare subterană pe două niveluri.

Valoarea totală a contractului se ridică la 25 de milioane de lei, iar Universitatea contribuie cu 2 milioane lei.


În prezent, Universitatea Transilvania din Braşov deţine 13 cămine studenţeşti, cu o capacitate totală de 4.234 de locuri. La Universitatea Transilvania învaţă peste 20.000 de studenţi.

Comentarii

Ultimă oră