Sari la conținut

Un paraşutist austriac a depăşit viteza sunetului!

unparasutist-austriac-a-depasit-viteza-sunetului

Austriacul Felix Baumgartner a atins viteza de 834 de mile (1.341,9 kilometri) pe oră, cu alte cuvinte de 1,24 de ori viteza sunetului, în timpul unui salt record de la altitudinea de 39.000 de metri, au făcut cunoscut responsabili ai evenimentului, citaţi de AFP.
Viteza sa, dezvăluită în cursul unei conferinţe de presă la câteva ore după acest salt inedit, a fost superioară celei anunţate anterior de către o purtătoare de cuvânt care a evaluat viteza maximă a sportivului la 706 mile (1.136 de kilometri) pe oră.
Experimentatul paraşutist în vârstă de 43 de ani s-a aflat în cădere liberă timp de patru minute şi 20 de secunde înainte ca paraşuta să i se deschidă, a declarat Brian Utley care s-a ocupat cu înregistrarea acestui record pentru Red Bull Stratos. Viteza sunetului amintită de organizatori în cursul pregătirilor pentru zbor era de 690 de mile (1.110 kilometri) la oră. „Însă altitudinea modifică datele“, a menţionat purtătoarea de cuvânt. Baumgartner a povestit emoţiile trăite atunci când a ieşit pe uşa capsulei, la o altitudine de 39.045 de metri deasupra deşertului din statul New Mexico (SUA).
„Când stai acolo în vârful lumii, devii atât de umil... Singurul lucru pe care ţi-l doreşti este să revii în viaţă“, a mărturisit el ziariştilor aflaţi la Roswell, unde se afla instalată misiunea sa de lansare. Felix Baumgartner a lămurit ce a spus atunci când s-a aruncat în vid - cuvintele sale au fost de neînţeles din cauza unor pocnituri în timpul difuzării în direct în lumea întreagă.
„Ştiu că lumea întreagă este pe cale de a privi şi mi-ar plăcea să vedeţi şi voi ce văd eu... Uneori trebuie să urci foarte sus pentru a înţelege cât suntem de mici“, a afirmat el în acele momente.

Comentarii

Ultimă oră