Sari la conținut

Urmaşul lui Bram Stoker, în vizită la Castelul Bran

urmasul-lui-bram-stoker-in-vizita-la-castelul-bran

Numele Contelui Dracula este asociat, fără îndoială, de Transilvania și de Castelul Bran, edificiu considerat a fi cel mai apropiat de descrierea făcută de Bram Stoker în celebrul roman ”Dracula”. De aceea, locurile din România care au dat viață înfricoșătorului și misteriosului personaj, nu puteau să lipsească din viitorul ghid ”Dracula Travel Guide”, care va fi editat de Dacre Stoker - descendent din familia autorului Bram Stoker - și Hans Corneel de Roos, fotograf, specialist în arta și cultura secolului al IXX - lea, pasionat căutător al locurilor menționate în cartea sus mentionata.

Cei doi  întreprind în aceste zile o călătorie de documentare în România, iar luni, 25 noiembrie 2013, la ora 13:00 vor vizita Castelul Bran. Aceştia vor fi însoțiți de Aaron Sagers, producător pentru Travel Channel, care va surprinde, prin imagine, locurile de legendă din țara noastră și datinile locale care însuflețesc acest mit (strigoii, ielele etc), urmând ca materialele strânse in acest tur sa fie difuzate in cadrul unui serial.


Stoker și Roos culeg date, informații, consemnează legende, datini și obiceiuri surprinse și în imagini, din locurile în care mitul Dracula a prins viață. De asemenea, ”căutătorii” mitului Dracula, vor avea o serie de întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor și așezămintelor culturale din România, care au ca tematică mitul Dracula, precum și cu academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.
Dacre Stoker, autor al cărții ”Stoker on Stoker”, a călătorit în Anglia, Irlanda, Franța, Italia, Spania, Olanda, Canada și Argentina, pentru a spune povestea poveștii Contelui Dracula.

Comentarii

Ultimă oră