Sari la conținut

Va începe lărgirea străzii 13 Decembrie pe tronsonul dintre pasajul CFR

va-incepe-largirea-strazii-13-decembrie-pe-tronsonul-dintre-pasajul-cfr-si-intersectia-de-la-faget

Va începe lărgirea străzii 13 Decembrie pe tronsonul dintre pasajul CFR şi intersecţia de la Făget. Edilii vor să deschidă şantierul cât mai repede!

Demarate de anul trecut, lucrările de extindere a străzii 13 Decembrie vor continua cu cea de-a doua etapă, respectiv de lărgire a tronsonului cuprins între pasajul de cale ferată şi intersecţia de la Făget.

Aceasta este estimată a se derula pe o perioadă de 10 luni, iar conform calculelor estimative investiţia va ajunge la suma de 9.772.187,54 lei, inclusiv TVA.

În conformitate cu proiectul, pe sub pasaj ar urma să mai fie amenajată doar o singură bandă de circulaţie, cu lăţimea de 3,5 metri şi un trotuar de 2,5 metri, fiind varianta cea mai puţin costisitoare din cele studiate şi agreată pentru a fi implementată. Pe acest tronson, pe partea dinspre Gară unde se va realiza de fapt extindere, ar urma să fie amenajat un zid de sprijin. Lucrările ar urma să demareze cât mai repede.

„Având în vedere că lucrările de lărgire a străzii 13 Decembrie pe tronsonul I (zona pasaj CF până la intersecţia cu strada H. Coandă), sunt foarte avansate, se impune demararea de urgenţă a lucrărilor pe tronsonul II, în scopul asigurării continuităţii traficului până la sensul giratoriu Făget, până la începutul anotimpului friguros”, au motivat reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, Primăria a făcut şi o expertiză a pasajului de cale ferată, iar în conformitate cu acesta, structura are o serie de degradări, însă ar urma să fie reabilitat în cadrul proiectului de modernizare a căii ferate spre Sighişoara. Pasajul a fost construit în anul 1961 şi se află în exploatare de 58 ani şi nu a fost consolidat sau modernizat până în prezent, astfel că s-a degradat şi în ceea ce priveşte structura de rezistenţă.

În prezent, lucrările de extindere a străzii sunt aproape de final pe tronsonul dintre Lidl şi intersecţia cu Zaharia Stancu, unde s-a turnat şi ultimul strat de asfalt pe partea dinspre blocuri, unde în ultima lună s-a lucrat la amenajarea unei noi benzi de circulaţie. De asemenea, se lucrează la excavarea malului de pământ de lângă pasaj pentru a se putea deschide două noi benzi de circulaţie pe întreg tronsonul dintre pasaj şi giratoriul de la Independenţei.

Comentarii

Ultimă oră