Sari la conținut

Vernisaj: „Portretul în colecţia de pictură a Muzeului de Artă Braşov 1599-1918”

vernisaj-portretul-in-colectia-de-pictura-a-muzeului-de-arta-brasov-15991918

Portrete de peste 3 veacuri, dar şi portrete mai noi, de la începutul secolului trecut, va prezenta noua expoziţie de la Muzeul de Artă Braşov - „Portretul în colecţia de pictură a Muzeului de Artă Braşov 1599-1918”.


 Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 10 mai 2019, la ora 13.00.


  Expoziţia prezintă colecţia de portrete a muzeului, de la cel mai vechi portret păstrat în cadrul său (Portretul lui Valentin Hirscher, 1599) până la portrete din anii de început ai secolului XX.

Expoziţia reuneşte o selecţie reprezentativă de portrete, de la portretele patriciatului săsesc din Braşov, portretele de factură neoclasică-academistă şi Biedermeier specifice secolului XIX, până la portretele realizate de maeştri ai artei româneşti (Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian) şi importanţi artişti braşoveni (Hans Mattis-Teutsch, Friedrich Miess).

„Portretele expuse invită la o călătorie în timp, ce prilejuieşte întâlnirea cu personalităţi ale vremii, de la patricienii braşoveni la reprezentanţii elitelor din Ţările Române.

Obiectele împrumutate din colecţia Muzeului Judeţean de Istorie Braşov scot în evidenţă aspecte semnificative legate de personalităţile portretizate, dar şi aspecte ale vieţii cotidiene din epoca realizării portretelor”, au explicat reprezentanţii Muzeului de Artă.


  Expoziţia va fi deschisă și la „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă, 18 mai 2019, când intrarea va fi gratuită.


    Expoziţia „Portretul în colecţia de pictură a Muzeului de Artă Braşov 1599-1918” va rămâne la dispoziția publicului până în 23 iunie 2019.

Comentarii

Ultimă oră