Sari la conținut

Vernisajul expoziției „Povestea Pământului”, la Muzeul Pedagogic

vernisajul-expozitiei-povestea-pamantului-la-muzeul-pedagogic

În această perioadă este în plină desfășurare Festivalului Dinozaurilor, a V-a ediție, iar o parte dintre manifestări au loc la noi la Brașov!

  Festivalul Dinozaurilor ajunge la Brașov, în ultima zi a festivalului, începând cu ora 10.00, la Muzeul Pedagogic urmând să se desfășuroare o serie de ateliere tematice. Acestea sunt curpinse în expoziția „Povestea Pământului”, fiind structurate pe vârste.


   Marți 30 iulie 2019, Muzeul Pedagogic primește oaspeți de seamă - prietenii de la Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului”, care vin cu mare chef de joacă pentru a-i învăța pe copii despre dinozaurii pitici.

Primul atelier, Exploratori printre dinozauri, este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani, durata acestuia fiind de 60 de minute. El va cuprinde o discuție despre ce sunt fosilele și dinozaurii, cum arată un schelet de dinozaur și motivul pentru care cei din Țara Hațegului erau pitici. Mai apoi, copiii vor avea o pauză activă în care se vor putea destinde cu jocul „Dinozaurul care își mănâncă coada”, urmând ca aceștia să participe la o căutare de fosile pe care cei mici le vor folosi pentru a forma scheletul unui dinozaur.

Cel de-al doilea atelier se intitulează „Detectivii de dinozauri pitici” și este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 8 ani. Pe lângă discuția despre fosile și dinozauri, cei mici vor juca „Dinozauri carnivori și ierbivori”.


   Structura atelierelor:


Atelier 1 – Exploratori printre dinozauri.
Durată – 60 minute.
Vârstă recomandată 5+.


A. Discuție despre ce sunt fosilele și ce sunt dinozaurii, cum arată un schelet de dinozaur, de ce sunt pitici dinozaurii din Țara Hațegului.
- pauză activă – jocul Dinozaurul care își mănâncă coada.
B. Căutare de fosile.
C. Cu fosilele descoperite, fiecare copil reface forma scheletului de dinozaur.
D. Fiecare copil dă un nume dinozaurului descoperit.

Atelier 2 – Detectivii de dinozauri pitici.
Durată – 60 minute.
Vârstă recomandată 8+.


A. Discuție despre ce sunt fosilele și ce sunt dinozaurii, cum arată urmele de dinozaur, de ce sunt pitici dinozaurii din Țara Hațegului
- pauză activă – jocul dinozauri carnivori și erbivori
B. Căutare și identificare de urme de dinozaur.

Programul zilei este urmatorul:

10.00 - 11.00 - Exploratori printre dinozauri.
11.30 - 12.30 - Detectivii de dinozauri pitici.
13.00 - 14.00 - Exploratori printre dinozauri.
14.30 - 15.30 - Detectivii de dinozauri pitici.
16.00 - 17.00 - Exploratori printre dinozauri.
17.30 - 18.30 - Detectivii de dinozauri pitici.

Numărul maxim de participanți la fiecare atelier este de 15 copii, taxa de participare este de 20 lei/ copil.


   Participarea la activitățile interactive din cadrul Muzeului Pedagogic se fac în baza unei înscrieri la numărul de telefon 0721028967.

......................................................................................................

Festivalului Dinozaurilor ediția a V-a se desfășoară în perioada 26-30 iulie, participanții având ocazia de a descoperi diversitatea planetei Pământ, dar și locuri și oameni din Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București.

În prima zi a festivalului, vineri, 26 iulie 2019, de la ora 11.00, în Parcul Central din Hațeg a avut loc expoziția interactivă „UNESCO Hunedoara”. Cele trei situri care reprezintă tot atâtea programe distincte ale prestigioasei organizații mondiale sunt Geoparcul Țara Hațegului, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei și Parcul Național Retezat – Rezervație a Biosferei. Doritorii au putut descoperi unicitatea acestora prin participarea la activitățile interactive din cadrul evenimentului.

Tot vineri, de la ora 18.00, în piațeta spitalului orășenesc Hațeg, elevii de la Școala Gimnazială Bretea Română au prezentat piesa de teatru pentru păpuși „Hansel, Gretel și bunul dinozaur”, o adaptare a celebrului basm „Hansel și Gretel” al Fraților Grimm, într-o abordare inedită, făcând trimitere la viețuitoarele unice în lume ce populau acum circa 70 de milioane de ani actualul teritoriu al Geoparcului.

Pe 27 iulie, începând cu ora 11.00, la Școala de dinozauri și meserii din satul Sânpetru, comuna Sântămaria-Orlea, Asociația Femeilor din Sântămăria-Orlea au susținut un atelier participativ aflat la cea de-a treia ediție numit „Povestea firului de lână”. Participanții au descoperit tehnici de vopsire a lânii în culori naturale, obținute din plante. De la ora 16.00, organizatorii le-au oferit o experiență unică participanților și anume o întâlnire virtuală cu pterozaurul Hatzegopteryx thambema.

Detalii suplimentare si programul festivalului se găsesc pe https://www.facebook.com/geodinohateg/ .

Comentarii

Ultimă oră