Sari la conținut

Veste bună pentru elevii de la „Grigore Moisil”: din toamnă se vor întoarce „acasă”

veste-buna-pentru-elevii-de-la-moisil-din-toamna-se-vor-intoarce-acasa

Lucrările de reabilitare inteligentă a liceului se vor termina în vacanţă. De la bugetul local s-au alocat şi 750.000 lei pentru dotări!

Începute în vara anului trecut, lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” din Braşov vor fi gata în această vară, iar din toamnă unitatea şcolară va fi redeschisă.


   Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, lucrările la corpul A al Colegiului (corpul vechi) sunt deja terminate. „În această perioadă se mai lucrează la Corpul B, însă lucrările de reabilitare a liceului vor fi gata până la începerea anului şcolar 2019 - 2020”, a declarat Toarcea.


   Pe de altă parte, având în vedere finalizarea proiectului, aleşii locali braşoveni au aprobat în şedinţă de plen şi banii necesari pentru dotările necesare liceului, suma alocată de la bugetul local fiind de 757.000 lei.


  Contractul de lucrări pentru reabilitarea energetică inteligentă a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, în valoare de 5.036.227 lei, cu tot cu TVA, a fost semnat cu SC Construcciones Deco SA. Proiectul prevede, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori cu vată bazaltică (peste care se aplică plăci ceramice), termo-hidroizolarea planşeului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor, repararea zidurilor interioare, montarea unui sistem de ventilaţie, refacerea reţelei de curent, a sistemului de iluminat, precum şi reamenajarea grupurilor sanitare.

Pentru eficientizarea energetică a unităţii, municipalitatea braşoveană a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român. Prin acelaşi program a fost reabilitată şi Şcoala Gimnazială nr. 4 din Valea Cetăţii.

Comentarii

Ultimă oră