Sari la conținut

Veste bună pentru români! Vom putea face analize în mod gratuit!

veste-buna-pentru-romani-vom-putea-face-analize-in-mod-gratuit-

Veste bună pentru femeile din România, căci acestea vor putea beneficia de analize gratuite, scrie a1.ro.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a anunţat că în luna octombrie peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul la sân, în cadrul campaniei "Nu am făcut destul".

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă s-au înregistrat scăderi semnificative ale deceselor cauzate de cancerul de sân în Europa, în perioada 2000 — 2010, procentul mortalităţii cauzate de această boală în ţara noastră (36%) este încă mai mare decât media europeană (29%).

Primele examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân vor avea loc pe 15 şi 16 octombrie, în judeţul Gorj, în localităţile Glogova, Samarineşti, Sivileşti şi Cătunele. Pe 22 şi 23 octombrie, caravana va ajunge în judeţele Vâlcea şi Braşov, în comuna Prejmer şi în comuna Tărlungeni. În judeţele Mehedinţi şi Olt caravana ajunge în ultimul sfârşit de săptămână din luna octombrie.

De asemenea, echipele formate din membrii FABC şi voluntarii din Societatea Studenţilor din Medicină Bucureşti vor efectua consultaţiile gratuite la sân pentru femei, precum şi măsurători de glicemie, tensiune, electrocardiograme, consultaţii oftalmologice şi pulsoximetrie, pe care le pot face şi bărbaţii, arată Agerpres.

Comentarii

Ultimă oră