Sari la conținut

Vijelie la Brașov: „râuri” pe străzi, copaci doborâţi, în Şchei a apărut „apa roşie”

vijelie-la-brasov-strazi-transformate-in-rauri-copaci-doborati-in-schei-a-aparut-apa-rosie

Bilanțul vijeliei de 75 de minute de la Brașov: Străzi transformate în râuri, în Şchei a apărut „apa roşie”, copaci doborâţi peste case, maşini, Spitalul Militar. Toţi pompierii din Braşov, au fost mobilizaţi în misiune!

Chiar dacă a durat puţin peste o oră, furtuna de joi seara a făcut ravagii în zona veche a Braşovului. Probleme au fost pe străzile Mureşenilor şi Iuliu Maniu care, în câteva minute s-au transformat în „râuri”. Ba mai mult, în cartierul Schei a reapărut „apa roşie” (cu aluviunile aduse de pe versanţi).


   Furtuna a pus la pământ şi mai mulţi arbori, de pe strada Nicolae Iorga şi de la Colegiul Transilvania, alerte fiind date la 112 şi pentru străzile Stejerişului, Semenicului, Nisipului (copac căzut pe trotuar), Pe Tocile (copac căzut în curte), Protopop Ioan Soci (copac căzut pe casă), Mihail Sadoveanu (copca căzut pe carosabil), Poarta Schei (copac căzut peste o maşină), Iuliu Maniu (copaci căzuți pe 3 autoturisme), Vasile Saftu (copac căzut pe trotuar). „Avem mai multe intervenţii în curs”, a transmis Dan Colniceanu, purtător de cuvânt ISU Braşov, la ora 19.00.

Potrivit acestuia, zona Schei și centrul orașului par să fi fost cele mai afectate. La Spitalul Militar, un copac a căzut pe o clădire a instituţiei, dar acolo nu au intervenit pompierii, fiind vorba de un obiectiv militar.

La ora 20.00, toate efectivele de pompieri erau în misiuni pentru a îndepărta efectele vijeliei. „Avem toate forţele în teren”, a declarat Dan Colniceanu.


  Echipaje de pompieri s-au deplasat și pe Drumul Poienii, la Turnul Alb, unde un copac a căzut pe stradă, la Spitalul TBC de pe strada Stejeriș un copac a căzut pe aleile din curte. Alerte ISU pentru intervenții au venit și de la localnici de pe Bulevardul Saturn, unde un copac a căzut peste o mașină, dar și din Bartolomeu, unde, pe strada Mică, un arbore a căzut pe carosabil. Aproape de Dealul Melcilor, strada Karl Lehman a fost blocată de un copac doborât de furtună.

Ro-Alert, la 36 de minute de la declanșarea vijeliei


    Furtuna a început în jurul orei 18.30, iar la ora 19.06 a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, care a anunţat vijelii puternice, grindină de dimensiuni medii şi descărcări electrice până la ora 19.45. Oamenilor li se recomanda să întrerupă activităţile în aer liber şi să se adăpostească. Totodată, prin sistemul DSU a fost anunţat în jurul orei 19.00 un cod galben de furtună, care era în plină desfăşurare la Braşov.

Comentarii

Ultimă oră