Sari la conținut
vineri-miting-la-penitenciarul-codlea

Începute în aprilie 2019, protestele salariaţilor din penitenciare vor continua şi luna aceasta.

Astfel, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, conform unui grafic pregătit de sindicate, salariaţii vor face mitinguri în penitenciare. Sindicaliştii au anunţat că acţiunile de protest vor consta în „blocarea sau întârzierea unor misiuni precum şi refuzul personalului de a intra în serviciu”.


   Conform graficului anunţat de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) - reprezentând 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariaţi – la Penitenciarul din Codlea, mitingul se va desfăşura vineri, 17 mai 2019.


   Sindicatul Măgura Codlea, constituit în cadrul Penitenciarului Codlea şi afiliat FSSP, a transmis că manifestaţia se va desfăşura între orele 10.00 - 12.00, în faţa penitenciarului, strada Gării nr. 12.


   Pe lângă aceste mitinguri, pe parcursul acestei luni, salariaţii vor refuza să efectueze ore suplimentare, iar dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, ei vor protesta, în luna iunie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.


  Printre altele, salariaţii din penitenciare cer adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, plata orelor suplimentare necompensate cu timp liber, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi. Totodată, angajaţii solicită plata normelor de hrana şi echipament la valoarea actualizată, dar şi organizarea unor concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Nu în ultimul rând salariaţii cer plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă.

Comentarii

Ultimă oră