Sari la conținut

Vizita la Brașov a Ambasadorului Confederației Elvețiene în România, E.S. dl Arthur Mattli

vizita-la-brasov-a-ambasadorului-confederatiei-elvetiene-in-romania-es-dl-arthur-mattli

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, l-au primit la sediul Instituției Prefectului, pe ambasadorul Confederației Elvețiene în România, E.S. dl Arthur Mattli.

Oficialul a făcut o prezentare a contribuției financiare elvețiene la Uniunea Europeană extinsă, instrument menit să reducă decalajele economice și sociale între regiuni și țări din UE, prin finanțarea unor proiecte inovative sau care generează dezvoltare locală: „Vom negocia cu Bruxelles-ul o nouă contribuție, atât pentru România, cât și pentru alte 13 state europene. România este al doilea destinatar al acestor fonduri, după Polonia, și ar urma să i se aloce cu 40 de milioane de franci elvețieni mai mult, ajungându-se la un total de 220 de milioane de franci elvețieni”. Înaltul oaspete a apreciat dezvoltarea învățământului vocațional/profesional brașovean și s-a arătat deschis să faciliteze schimburi de experiență cu entități elvețiene privind inițiative economice, culturale, sociale din județul Brașov.

La rândul său, prefectul Mihai Cătălin Văsii a propus realizarea unui schimb de experiență privind protecția sanitară a populației și modul de gestionare a pandemiei de COVID, cu participarea factorilor direct implicați în acest domeniu din județul Brașov și din Elveția.

Comentarii

Ultimă oră