Sari la conținut

Vor pune punct carierei! Două legende şi-au anunţat retragerea din fotbal

vor-pune-punct-carierei-doua-legende-siau-anuntat-retragerea-din-fotbal

Brazilianul Rogerio Ceni, autorul a 131 de goluri în meciuri oficiale, un record în rândul portarilor, s-a retras, duminică, din activitatea sportivă, la vârsta de 42 de ani, după o carieră profesionistă de 23 de ani.

Sao Paulo a învins, duminică, în deplasare, pe Goias, cu scorul de 1-0, şi a terminat campionatul pe locul 4, cu 62 de puncte, la 19 puncte de Corinthians, care a încheiat pe locul I. Ceni nu a fost pe teren, din cauza unei accidentări.

Ceni a jucat numai la Sao Paulo şi de 16 ori în naţionala Braziliei. Clubul Sao Paulo îi va organiza, vineri, un meci de retragere.

Rogerio Ceni, care a marcat din penaltiuri şi din lovituri libere, a prins gustul golului în 1997, dar s-a remarcat în 2005, când a înscris 21 de goluri în toate competiţiile. În acel sezon, el a apărat foarte bine în finala Campionatului Mondial al cluburilor, în care Sao Paulo a învins formaţia FC Liverpool, cu scorul de 1-0.

Cel mai bun marcator dintre portari a fost campion mondial cu Brazilia în 2002 şi câştigător al Cupei Confederaţiilor în 1997. El mai are în palmares două trofee ale Copei Libertadores şi trei titluri în Brazilia.

În total, Ceni a disputat peste 1.200 de partide în tricoul formaţiei Sao Paulo şi a fost de aproape 1.000 de ori căpitanul echipei, realizări unice în istorie.

Se retrage şi Luca Toni

Atacantul echipei Hellas Verona, Luca Toni, în vârstă de 38 de ani, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

"Cred că a venit timpul să mă opresc. Sper să mă retrag sărbătorind menţinerea echipei în prima ligă", a declarat Luca Toni la Sky Sport.

Campion mondial în 2006 cu Italia, jucătorul şi-a început cariera în 1994 la Modena. El a fost cel mai bun marcator din Serie A în 2006 când juca la Fiorentina.

De asemenea, el a fost golgheterul Seriei A şi sezonul trecut, cu Hellas Verona, devenind cel mai în vârstă jucător care câştigă acest titlu.

Comentarii

Ultimă oră