Sari la conținut

Vouchere de 300 de lei pentru copiii legitimaţi la cluburile sportive

vouchere-de-300-de-lei-pentru-copiii-legitimati-la-cluburile-sportive

În cursul serii de joi, 3 septembrie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă ce prevede acordarea unui sprijin financiar sub forma de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.


   Anunţul a fost făcut de către ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, după şedinţa de Guvern.


   Decizia este menită să încurajeze practicarea unui sport în cadru organizat, pentru copiii din România. Potrivit ministrului, la ora actuală, numărul copiilor ce aleg să practice un sport este unul mic.


   „Astăzi Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de urgenţă, acordare unui sprijin financiar, sub formă de voucher, pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o intervenţie urgentă a guvernului, în favoarea motivării şi creşterii numărului de copii care să practice sportul în cadru organizat. Tocmai pentru că există acestă nevoie, la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, pentru a putea forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui voucher pe care îl acordăm, de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv, stă în primul rând în creşterea bazei de selecţiei pentru viitorii sportivi de performanţă”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

    Voucherele pe care copiii le vor primi, vor fi nominale şi vor putea fi utilizate în decursul a 6 luni de la dobândire.

„Programul va începe odată cu publicarea acestei Ordonanţe în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile, Ministerul Tineretului şi Sportului va emite şi normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal şi obţinut o singură dată. O simplă solicitare, pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă, pentru a transmite mai departe Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, din judeţul de reşedintă această solicitare, urmând ca noi, Ministerul Tineretului şi Sportului să punem la dispoziţie aceste vouchere, care pot fi folosite de copii în termen de 6 luni de la dobândire”, a explicat el.

Comentarii

Ultimă oră