Sari la conținut

Vrei un aparat de înghețată pentru acasă? După ce criterii să-l alegi?

vrei-un-aparat-de-inghetata-pentru-acasa-dupa-ce-criterii-sal-alegi

Revine vremea frumoasă, vara e la câteva luni distanță. Zilele caniculare de vară pot fi cel mai ușor învinse cu o înghețată delicioasă și răcoritoare. Și nimic nu se compară cu o înghețată preparată din ingredientele preferate, chiar la tine acasă. Pentru asta există aparatele de înghețată. Da, ai citit bine!

Există aparate de înghețată pentru uz casnic, la prețuri absolut prietenoase. Un aparat de înghețată este un mic electrocasnic care ne ajută să ne bucurăm de rezultate incredibile, demne de cele mai sofisticate gelaterii. Unul din principalele avantaje de a avea propriul aparat de înghețată este că putem controla exact ingredientele pe care le folosim pentru răcoritorul desert, putând reduce proporția de zahăr, atât de dăunător siluetei și sănătății. În plus, putem obține combinații „trăznite”, dificil de găsit în comerț.

Un alt avantaj al unui aparat de înghețată este că acestea sunt extrem de ușor de folosit, nu ai nevoie de niciun fel de antrenament. Și poți prepara nu doar înghețată, ci și „frozen yogurt”, sorbet sau orice alt desert din aceeași gamă.

Dacă te gândești să-ți achiziționezi un aparat de înghețată pentru acasă, trebuie să știi că există o gamă variată de astfel de mașini, de la foarte ieftine la foarte scumpe, de la aparate din plastic la unele mai sofisticate, din metal, cu diverse capacități și așa mai departe...

În funcție de preferințele tale, e ușor să găsești modelul de aparat de înghețată preferat. Tot ce trebuie este să te decizi asupra felului în care îl folosești și asupra bugetului pe care-l aloci achiziției unui asemenea aparat.

Dacă folosești aparatul de înghețată ocazional, din când în când, nu e necesar să investești într-un aparat de înghețată profesional, care este ceva mai scump. Dacă prepari înghețată pentru o familie numeroasă, atunci trebuie să alegi un model capabil să producă o cantitate de înghețată între 4 și 6 litri.

Trebuie să ții cont și de ușurința de curățare a unui astfel de aparat. Să fim sinceri, un asemenea dispozitiv se va murdări, mai cu seamă cu produse lactate, iar curățarea lui este esențială. De aceea, e recomandabil să alegi un model ușor de curățat și de spălat. Unul care să poată fi ușor demontabil în piese simplu de curățat. În sensul că bolul, paletele și celelalte piese trebuie să fie detașabile.

Există și modele de aparate de înghețată care pot fi spălate la mașina de spălat vase. Acestea obișnuiesc să fie, însă, ceva mai scumpe.

Materialul din care este construit aparatul de înghețată este și el important. Care este cel mai bun material? La prima vedere, plasticul nu este recomandabil, dat fiind că e ușor de stricat și se poate deteriora cu trecerea timpului. Un material de calitate, robust, cu rezistență la trecerea timpului, poate fi aluminiul. Acesta este o alegere potrivită, mai ales că e mai bun transmițător al „răcelii” înghețatei și este mai rezistent la umiditate.

Comentarii

Ultimă oră