Sari la conținut

Vom avea vreme bună de Paște. Mediile maxime regionale se vor situa între 17 şi 22 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi slabe cantitativ şi de scurtă durată, arată prognoza de specialitate pentru perioada 2 - 15 aprilie.

În Transilvania, media valorilor termice diurne va creşte accentuat, de la 8 grade în prima zi de prognoză, până la 21 de grade în zilele de 4 şi de 5 aprilie.

După această dată, maximele termice vor avea uşoare variaţii, iar media lor se va situa, în general, între 17 şi 19 grade. Cea mai caldă dimineaţă va fi în 6 aprilie când, în medie, temperaturile nocturne vor ajunge la 6 grade.

După data de 7 aprilie şi până la finalul intervalului de prognoză, minimele termice se vor situa în medie, în general, între două şi 4 grade.

Local, vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zilele de 2, 5 şi 6 aprilie, precum şi după data de 12 aprilie.

La munte, vremea va fi rece în prima zi a intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de zero grade.

Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni media maximelor va fi cuprinsă între 8 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 4 şi 5 aprilie, când se vor înregistra, în medie, 12 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori negative în prima noapte, în medie între -6 şi -5 grade, după care vor fi preponderent pozitive, mai ales între 4 şi 6 aprilie.

Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în prima zi a intervalului, între 5 şi 7 aprilie şi, din nou, în intervalul 10 - 15 aprilie.

Comentarii

Ultimă oră