Sari la conținut
vremea-va-fi-capricioasa-pana-pe-8-aprilie-

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit ANM, vremea va fi capricioasă în intervalul 26 martie - 8 aprilie, la nivelul întregii ţări.

Se va menţine rece până pe 28 martie, când va începe să se încălzească treptat, pentru ca în ultimele zile din martie şi în primele zile ale lunii aprilie să se înregistreze între 16 şi 22 de grade în majoritatea zonelor ţării.

Precipitaţiile vor apărea mai ales în jurul zilelor de 29 și 31 martie, 1 şi 4 aprilie.

În Transilvania, vremea rece se va menţine în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra maxime diurne de aproximativ 8 grade şi minime nocturne situate între -4 şi 0 grade. Apoi, regimul termic va marca o creştere treptată, astfel încât pe 31 martie se vor atinge aproximativ 18 grade ziua şi 4 grade noaptea, vremea devenind caldă pentru final de martie.

Intervalul 1 - 8 aprilie va fi caracterizat de uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne, care se vor încadra, în general, între 14 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie.

Cele mai scăzute valori se vor înregistra la începutul şi sfârşitul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă de aprilie.

La munte, vremea va fi rece în primele zile ale intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade, iar minimele nocturne vor fi negative vor fi cuprinse între -6 şi -4 grade.

Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât pe 31 martie va fi mai cald decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii martie, media maximelor va fi de aproximativ 10 grade, iar minimele vor deveni uşor pozitive.

În a doua săptămână de prognoză vor fi alternanţe termice, astfel încât valorile diurne se vor încadra, în general, între 6 şi 8 grade, mai ridicate în jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între -1 şi 2 grade, în medie, pe tot parcursul acestei săptămâni.

Comentarii

Ultimă oră