Sari la conținut

Zi de doliu naţional în România şi în Muntenegru

zi-de-doliu-national-in-romania-si-in-muntenegru

România este miercuri în Zi de doliu naţional, în memoria celor 18 persoane care au murit, în accidentul rutier din Muntenegru. În semn de solidaritate şi Guvernul Republicii Muntenegru a decis ca ziua de miercuri să fie Zi de doliu naţional în memoria românilor care şi-au pierdut viaţa, în această ţară, în apropiere de Podgorica.

Cei 18 morţi în accidentul din Muntenegru şi cei 29 de răniţi au fost repatriaţi, marţi, cu trei aeronave militare.

De asemenea, în memoria cetăţenilor români decedaţi în accidentul rutier de duminică, Ambasada României în Belgia şi Ambasada României în Spania au deschis cărţi de condoleanţe.

O slujbă de pomenire pentru cei 18 români care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident rutier din Muntenegru a fost oficiată miercuri, la Sfânta Liturghie, în Catedrala patriarhală. Încă de marţi, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi compasiune familiilor îndoliate.


Miercuri dimineaţa, între orele 7,30 şi 9,30, 150 de persoane au venit la Institutul de Hematologie din Capitală ca să doneze sânge pentru răniţii în accidentul din Muntenegru.

Comentarii

Ultimă oră