Sari la conținut

ZILE LIBERE 2015. Câte zile libere au mai rămas până la sfârşitul anului

zile-libere-2015-cate-zile-libere-au-mai-ramas-pana-la-sfarsitul-anului

În 2015, românii beneficiază de 13 zile legale libere, dintre care 5 pică în weekend. Vestea bună este că, dintre cele 8 zile libere de la stat, câteva vin în prelungirea sfârşitului de săptămână, astfel că românii vor beneficia şi de câteva minivacanţe. Până la sfârşitul acestui an mai sunt patru zile libere legale care nu pică în weekend. Potrivit Codului Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale libere. Aşadar, ziua de 31 mai - care pică duminică - se continuă cu încă o zi naţională liberă - luni, 1 iunie. La sfârşitul verii, însă, nu suntem la fel de norocoşi. Ortodocşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului pe data de 15 august, care în 2015 pică într-o zi de sâmbătă.

Calendarul zilelor libere din 2015 cuprinde şi sărbătoarea Sfântului Andrei, dar şi Ziua Naţională a României - prilej de bucurie pentru toţi salariaţii. Data de 30 noiembrie pică într-o zi de luni, urmată şi ea de o zi de marţi liberă, 1 decembrie.

Sezonul rece aduce, deci, 4 zile legale libere.  Prima zi de Crăciun, 25 decembrie, pică vinerea. Faţă de calendarul zilelor libere 2014 înseamnă o zi liberă în minus, căci 26 decembrie pică într-o zi de weekend.

Lista zilelor libere rămase în 2015 care nu pică în weekend pe: gandul.info

Comentarii

Ultimă oră