Sari la conținut

„Ziua Elevului Fermier” la Colegiul Ţara Bârsei din Prejmer

ziua-elevului-fermier-la-colegiul-tara-barsei-din-prejmer

În data de 28 octombrie 2016, Colegiul „Ţara Bârsei” din Prejmer sărbătoreşte „Ziua Elevului Fermier”, devenită deja o tradiţie, fiind o activitate foarte iubită şi aşteptată atât de către elevi, cât şi de către profesori, prilej oportun pentru elevii colegiului să îşi facă cunoscute comunităţii şcolare şi nu numai, preocupările lor în domeniul agriculturii şi creşterii animalelor.

Vor avea loc diverse activităţi care mai de care mai interesante, de la expoziţia de animale din gospodăria elevilor (cai de rasă, ponei, oi, găini, iepuri şi altele), produse agricole sau decoraţiuni, până la degustarea preparatelor culinare gătite chiar de elevii colegiului sub îndrumarea profesorilor de specialitate.

  Atmosfera de bună dispoziţie va fi asigurată tot de către elevii colegiului, care fac parte din ansambluri folclorice, prin dansuri populare la care se vor alătura invitaţii: elevii de la şcolile din consorţiu sau alte personalităţi, precum instituţiile partenere, autorităţile locale din Prejmer şi Teliu, reprezentanţi ai ISJ Braşov, Camera Judeţeană Agricolă Braşov, federaţii şi asociaţii ai crescătorilor de animale din judeţ, care vor fi prezenţi în ziua de sărbătoare.

Spre delectarea tuturor, va exista un moment artistic, o prezentare de modă tematică în care manechinele vor defila în costume, întruchipând personaje ale toamnei.

Plictiseala este exclusă deoarece doritorii pot participa la atelierele de lucru , unde toţi se pot amuza învăţând să scobească dovleci.

Prin astfel de manifestări se doreşte în primul rând, ca elevii care provin din familii de fermieri şi care tind să devină la rândul lor fermieri, să ajungă fie mândri de preocupările lor, chiar dacă agricultura şi mai cu seamă învăţământul agricol, nu mai este „în tendinţe”. De aceea vor fi puşi în valoare acei tineri care manifestă drag de animale şi agricultură, făcându-i mândri de realizările lor în gospodăriile familiei.

Într-un context în care învăţământul tehnologic este ocolit de tineri (şi mai ales cel din domeniul agricol), organizatorii evenimentului vor să amintească tuturor că fără agricultură şi zootehnie, confortul cotidian al vieţii noastre, al tuturor ar avea de suferit. Asta pentru că tot ce punem în farfurie, încă de la micul dejun, cereale, lapte, unt, brânză, ouă, toate au ieşit din mâinile şi din truda agricultorului şi crescătorului de animale. Este musai ca toţi cei care văd aceste realităţi concrete, să se implice în susţinerea tinerilor care îşi dedică o bună parte din preocupările lor acestui domeniu.

Cei care mai cred în viitorul agriculturii şi în frumuseţea toamnei, sunt invitaţi să vină astăzi la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” din Prejmer!

Comentarii

Ultimă oră