Sari la conținut

Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, sărbătorită la Zoo Noua

ziua-internationala-a-gradinilor-zoologice-si-parcurilor-sarbatorita-la-zoo-noua

În fiecare an, în 9 august, se celebrează Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a Parcurilor, pentru a marca importanța conservării speciilor, pentru promovarea educației și a informării opiniei publice cu privire la conservarea biodiversității.

Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor va fi sărbătorită și la Brașov, cu ajutorul Asociaţiilor Prietenii Grădinii Zoologice Braşov şi ŞoimanArt, alături de Primăria Braşov, acest eveniment find sponsorizat de S.C. MAPASON PROD S.R.L.

Miercuri, 9 august 2017, începând cu ora 9.00, cei mici şi cei mari, copiii de toate vârstele, mămicile, tăticii şi bunicii sunt invitaţi la Zoo Braşov pentru a descoperi diversitatea animalelor găzduite, pentru a se bucura de păsările răpitoare prezentate de Asociaţia Şoimanart şi pentru a petrece momente deosebite într-un cadru natural ideal pentru o zi toridă.

Elementul inedit al acestei zile va fi prezentarea de păsări răpitoare oferită de Asociația ȘoimanArt, care va aduce la Brașov două specii de bufniţe, un şoim, o acvilă și un uliu mexican, care vor face şi unele demonstraţii de zbor.

Aceste păsări nu vor fi în cuşti, ci vor sta alături de „stăpânii“ lor. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să se apropie de păsările răpitoare, să interacţioneze cu ele, acolo unde nu există nici un risc şi să obţină informaţii cât mai exacte despre ele chiar de la cei care le vor prezenta. „Din acest punct de vedere, această expoziţie poate fi considerată un mod interactiv de educaţie pentru cei mici“.

Vizitatorii vor putea vedea și noua zonă de acvarii deschisă la Zoo luna trecută, unde pot fi admirați rechini, corali sau piranha.

Comentarii

Ultimă oră