Sari la conținut
ziua-nationala-a-romaniei-la-pforzheim

Cei 99 de ani de existență a statului modern Român au fost sărbătoriți anul acesta cu mare fast, cu oaspeți de seamă, la Pforzheim.

La eveniment au fost invitate 99 de personalități marcante din Germania și membrii ai societății Romano-Germane Pforzheim, în special din Landul Baden Württember și regiunea Pforzheim.

Printre invitați s-au numărat E.S. Ambasadorul României la Berlin, domnul Emil Hurezeanu, Primarul General al Orașului Pforzheim, domnul Peter Boch, domnul Gunther Krichbaum, membru în Parlamentul German din 2002, domnul Dr. Hans Ulrich Rülke, membru în Parlamentul Regional al Landului Baden-Württemberg și Ovidiu Lipan alias Țăndărică care a venit în calitatea de Ambasador Turistic și Cultural al României.

Invitați la eveniment au fost și membrii Cluburilor Rotary Brașov Burg Transilvaniași Pforzheim Schlossberg și membrii ai societății DRG Deutsch-Rumänische Gesellschaft Pforzheim/Enzkreis. Asociația este condusă de Dr. Oana Krichbaum și al cărui membru este și consilierul local brașovean Cristian Macedonschi.

Evenimentul a fost organizat la Pforzheim prin DRG de catre Oana Krichbaum și Cristian Macedonschi, iar printer superlativele serii s-au numărat pe lângă degustarea de vinuri ale Cramei Oprișor puse la dispoziție de Selgros România și transportate din România de TUI România, momentul artistic susținut de naista brașoveană Georgia Gulea. Ea a interpretat extraordinar la nai, nu numai Imnul României, ci și alte piese românești care i-au încântat pe toți cei prezenți. Au fost intonate la eveniment și imnurile Republicii Federale Germania și al Uniunii Europene. Momentul artistic a fost oferit de către TrusHoreca Services din Brașov și de Oktoberfest Brașov care împlinește anul viitor un deceniu de existență.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de doamna Dr. Oana Krichbaum, președintele Societății Româno-Germane din Pforzheim/Enzkreis care a salutat oaspeții veniți din România și Germania.

Discursul principal al evenimentului a fost ținut de către Excelența Sa domnul Ambasador Emil Hurezeanu care a trecut în revistă buna colaborare a Republicii Federale Germane cu România și a amintit de importanța centenarului din 2018, dar și de cea a preluării președenției Uniunii Europene de către România în 2019.

Primarul general al Orașului Pforzheim a salutat în discursul său oaspeții în limba română și și-a exprimat bucuria că orașul său a fost gazda acestui eveniment important.

Consilierul Local brașovean Cristian Macedonschi a făcut o prezentare succintă a Brașovului, în special turistică, prin intermediul bannerelor puse la dispoziție de Best of Brașov și prin ghidul turistic în limba germană Best of Transilvania și a lansat către toți participanții invitația de a veni anul viitor la Brașov la sărbătorirea centenarului cu ocazia împlinirii celor 10 ani de Oktoberfest Brașov.  În calitate de co-organizator al evenimentului el a mulțumit companiei Blue Air care a sponsorizat zborurile artiștilor la Stuttgart și firmei brașovene Elmas pentru susținerea evenimentului din Pforzheim.

Comunitatea românească din Germania, și în special cea din Pforzheim, este foarte bine văzută și apreciată, mai ales pentru faptul că este reprezentată de oameni de calitate care sunt adevărați ambasadori ai țării noastre și care construiesc poduri între Germania și România.

Festivitatea Zilei României organizată la Pforzheim a fost un real și vizibil succes, iar toți participanții au apreciat evenimentul și au plecat mulțumiți și cu amintiri frumoase acasă.

În data de 2 dec. organizează Volksbank Pforzheim un Bazar de Crăciun la care participă și Societatea Româno-Germană din Pforzheim și Brașovul cu un stand turistic, iar toți banii strânși se vor dona asociației "Menschen in Not" pentru a ajuta cauzele acestei organizații nonguvernamentale.

Cele două standuri au generat peste 1000 de Euro.

La acest bazar au fost prezenți atât Excelenta Sa domnul Ambasador Emil Hurezeanu cât și consilierul local brașovean, domnul  Cristian Macedonschi și au susținut promovarea României și în special a Brașovului ca destinație turistică și economică de excelență.

"Salut prezența Excelentei Sale Ambasadorul României în Germania, domnul Emil Hurezeanu atât la festivitatea organizată de către Societatea Româno-Germană din Pforzheim/Enzkreis cu prilejul Zilei Naționale a României cât și a doua zi la standul din Bazarul de Crăciun. Astfel cele două evenimente au avut un caracter solemn și oficial.

Pentru Brașov a fost foarte importantă această promovare turistică și cultural mai ales că a fost susținută de ambasadorul cultural și turistic al României, Maestrul Ovidiu Lipan cunoscut sub numele de "Țăndărică".

Programul artistic de Ziua României a fost susținut de naista brașoveană Georgia Gulea", a declarat pentru presă Consilierul Local Cristian Macedonschi.

Sâmbătă seara, delegația Română a fost invitată la evenimentul de Crăciun al Clubului Rotary Pforzheim la care maestrul Ovidiu Lipan a susținut un recital la pian apreciat de toți cei prezenți și a primit aplauze la scenă deschisă.

"Am fost impresionat de primirea călduroasă atât a nemților cât și a românilor din Pforzheim. Schimbarea imaginii României în străinătate este extrem de importantă, iar o contrabalansare culturală este una din soluțiile viabile. Avem nevoie de o Românie democratică într-o Europă puternică. Este pornirea la un drum nou al României prin gândire, comportament, educație și implicare", a concluzionat maestrul Lipan.

Comentarii

Ultimă oră