Sari la conținut

Au închis spitalul dar au făcut sală de sport!

Au risipit din banii publici, 30 de miliarde de lei vechi pe o sală de sport în Săcele, care este deja închisă, chiar dacă însăşi Elena Udrea a inaugurat-o în urmă cu un an, cu surle şi trâmbiţe.

Pe de altă parte, pentru spitalul din Săcele, mai-marii Partidului Democrat Liberal, care împart după cum cred de cuviinţă banii publici, nu au mai găsit finanţare, aşa că au pus lacătul pe poartă, la fel ca în cazul unităţilor medicale de la Codlea şi Victoria, iar acum, când au văzut ce dezastru au provocat, promit „soluţii” pentru repunerea lor în funcţiune, în mod vădit electoral... Sănătatea locuitorilor din regiune are mult de suferit, pentru că puţini mai sunt cei ce îşi mai permit să meargă pe banii lor kilometri întregi până la spitalele din municipiul reşedinţă de judeţ.
Dramatismul situaţiilor şi nedreptatea i-au făcut pe liderii opoziţiei braşovene să declanşeze o serie de proteste pentru a forţa mâna Puterii portocalii să redeschidă şi spitalul din Săcele!

Se pregătesc proteste de stradă. La fel ca şi la Codlea, la Săcele vor avea loc proteste până la redeschiderea spitalului. Ameninţarea vine din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, care, împreună cu liderii PSD, a pornit o serie de manifestări îndreptate împotriva celor care pun în pericol sănătatea locuitorilor judeţului.
Cei ce au luat „înţeleapta” decizie de a închide unitatea medicală ar fi trebuit să ştie că de spital aveau mult mai mulţi oameni nevoie decât de sala de sport, care acum are uşile închise. Aici a fost aruncată suma uriaşă de 30 de miliarde de lei. Degeaba…
„Cei de la PDL au început să se perpelească şi vor să găsească nişte soluţii pentru redeschiderea spitalelor. Eu nu îi cred, deşi s-au întâlnit doi miniştri cu un senator braşovean la Bucureşti. Eu nu cred că vor rezolva situaţia şi vom continua protestul până când vom vedea că spitalul din Codlea se redeschide. Avem informaţia că cei de la PDL vor să pună mâna pe clădirile celor două spitale din Codlea şi Săcele. Unde nişte firme vor să facă nişte clinici private. Nu ne opunem sistemului de sănătate privat. El trebuie chiar încurajat. Trebuie creată acea piaţă concurenţială care să ducă la scăderea preţurilor. Însă noi, cei care lucrăm în administraţie, avem obligaţia de a le asigura cetăţenilor din judeţul Braşov un sistem de sănătate gratuit”, a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

De ce au nevoie de spital. „În  Săcele sunt 36.000 de locuitori, iar cu comunele arondate sunt 54.000. Pentru a se deplasa la Spitalul Judeţean, este cam dificil. Spitalul din Săcele e vital să se redeschidă, pentru că deserveşte cam 55.000 de oameni. Spitalul are trei secţii: de pediatrie, interne şi un ambulatoriu şi a fost modenizat în ultimii ani”, a declarat Matei Gavrilă, preşedinte PNL Săcele.

Se termină banii. Preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul CJ, Sebastian Grapă, a precizat că, din cauza afluxului mare de pacienţi, Spitalul Judeţean a rămas fără fonduri, chiar dacă Guvernul a suplimentat o dată sumele prin rectificare bugetară. „La început de an se contractează un număr de cazuri, care sunt finanţate de Casa de Asigurări pentru fiecare spital. Ţinând cont că trei spitale din judeţ au fost închise, toţi acei pacienţi au ajuns la Judeţean şi acum există riscul unui blocaj financiar”, a punctat Grapă.

Nu renunţă uşor. Protestele de la Săcele, ca şi cele de la Codlea, vor continua până când puterea portocalie le va redeschide. Preşedintele comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean, Sebastian Grapă, spune că toate cadrele medicale care au fost dispersate la alte unităţi sanitare îşi vor relua activitatea imediat ce lacătele de pe spitale vor fi înlăturate.

Comentarii

Ultimă oră