Sari la conținut

Brașovul ascultă vocea comunității și caută inițiative & soluții verzi pentru viitorul orașului

brasovul-asculta-vocea-comunitatii-si-cauta-initiative-solutii-verzi-pentru-viitorul-orasului

Brașovul ascultă vocea comunității și caută inițiative & soluții verzi pentru viitorul orașului

Brașovenii sunt invitați să propună, într-un dialog cu ABMEE - Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov, soluții pentru limitarea și adaptarea la schimbările climatice, care pot fi puse în aplicare de administrația locală, dar și de fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi

Discuțiile se vor desfășura în cadrul Forumului Orașelor Verzi, pe 9 septembrie, cu comunitatea HoReCa și cu cetățenii brașoveni, pentru a găsi soluții la problemele de mediu cu care ne confruntăm.


Întâlnirea cu reprezentanții HoReCa este programată la ora 13:00, cei interesați putând să se înscrie completând acest formular: https://bit.ly/3D9pzXd.


Consultarea cetățenilor va începe de la ora 17:00, iar înscrierile se pot face la adresa: https://bit.ly/3su827h.


Data limită de înscriere, pentru ambele întâlniri, este 6 septembrie.


Din formularele de înregistrare completate, ABMEE va selecta 30 de cetățeni pentru a lua parte fizic la consultare. Cetățenii care nu se vor regăsi în acest grup vor fi invitați să completeze online propunerile referitoare la temele de mai sus, pe un panou digital (Miro Board), iar echipa ABMEE le va analiza ulterior. În plus, vor exista panouri pentru idei în două localuri din Centrul Istoric (Aftăr Stube și Juno Wine Garden), între 10-12 septembrie.

„Ne dorim să stăm de vorbă cu cetățenii brașoveni. Vrem să aflăm care sunt problemele pe care le sesizează în raport cu calitatea aerului, dar și ce soluții propun. Ne dorim să discutăm despre măsurile pe care le văd viabile sau le așteaptă din partea municipalității, astfel încât Brașovul viitorului să fie verde și lipsit de poluare. De exemplu, dacă cetățenii văd ca problemă traficul și ca soluție extinderea zonelor pietonale, este important ca în aceste dezbateri să identifice pe cont propriu măsuri de tipul limitării traficului auto, sprijinirii transportului public sau creșterii tarifelor de parcare în anumite zone. În esență, ne propunem să proiectăm orașul în jurul nevoilor și dorințelor cetățenilor, împreună cu ei. Ulterior, propunerile vor putea face parte din Planul de Acțiuni pentru Climă și Energie Brașov 2030. În aceeași zi, ne întâlnim și cu comunitatea HoReCa, alături de care am vrea să găsim soluții pentru ca turismul să polueze mai puțin în Brașov, dar și să transmită un mesaj ferm legat de efectele acțiunilor noastre asupra mediului. Turismul și serviciile pe care le oferim aici pot, într-o oarecare măsură, să educe și responsabilizeze turiștii, iar această schimbare de comportament ar fi un câștig imens. Invităm așadar cetățenii și comunitatea HoReCa să participe la dezbateri, pentru a găsi împreună cele mai potrivite soluții“, a declarat Leea Mihăilă, specialist comunicare ABMEE.


Toate activitățile se vor derula cu respectarea măsurilor privind prevenirea SARS-COV-2.


În urma acestor consultări, ABMEE va înainta municipalității un raport privind problemele identificate și soluțiile propuse. Dacă anumite măsuri vor putea fi puse în aplicare de administrația locală și ar conduce la reducerea emisiilor de CO2, acestea vor fi incluse în Planul de Acțiuni pentru Climă și Energie Durabilă al Municipiului Brașov, document strategic pe care ABMEE îl elaborează pentru perioada 2020-2030.

Comentarii

Ultimă oră