Toată lumea spune că este simplu să prepari acasă paste. Da, însă dacă vrei să obţii rezultatele din restaurantele cu pretenţii trebuie să cunoşti şi câteva dintre "armele" secrete ale chefilor.
Pentru început ai nevoie de un "cuptor olandez", adică de o cratiţă din fontă emailată. Trebuie să fie una mare şi înaltă, pentru a evita căderea pastelor sau a sosului pe aragaz atunci când amesteci, notează bonappetit.com.
Aromele sunt foarte importante. Toarnă în "cuptorul olandez" ulei cât să acoperi baza vasului şi asigură-te că focul este la nivel mediu. Adaugă usturoi sau ceapă, apoi legumele tale preferate şi amestecă uşor până devin fragede.
Într-un vas separat, fierbe pastele, al dente. Adaugă înainte sare în apă. Transferă-le apoi în cuptorul olandez şi adaugă puţină apă în care au fiert. Spaghetele sau fettuccinele trebuie să nu fie înghesuie, iar apa să înceapă să facă bule.
Când pastele sunt aproape gata, amestecă-le cu sosul. Apoi mai toarnă din apa în care au fiert. Continuă să amesteci uşor. La final, e momentul brânzei. Una dură: parmezan, pecorino sau grana padano. Răzuieşte puţin câte puţin, pentru a avea timp să se topească. Este important să nu rămână bucăţi de brânză.
Stinge focul şi adaugă o lingură cu unt, brânză şi bacon sau prosciutto crocant.
Poftă bună, gustartienilor!
www.gustarte.ro