Sari la conținut

Numele de coniac vine de la regiunea Cognac din Franţa. Coniacul este o băutură alcoolică tare, obținută prin distilarea anumitor soiuri de vin și păstrarea produsului respectiv în butoaie de stejar. Pentru obținerea unor distilate învechite, de înaltă calitate, se folosesc numai vinuri albe, tinere și perfect sănătoase, fără defecte de natură fizico-chimică, biochimică sau de miros.
Un coniac bun reuneşte mai mulţi factori care trebuie invariabil luaţi în calcul: gust, culoare, buchet, vârstă, distilare, impresie, personalitate, sticlă, mod de prezentare etc. Iată în continuare câteva coniacuri deosebite:
Jean Fillioux Reserve familiale. Are un gust fenomenal şi o vârstă venerabilă de 50 de ani. Aroma sa este rezultatul viţei de vie plantată pe soluri argiloase, ideale pentru producţia de coniac. Jean Fillioux Reserve familiale trimite către papilele noastre gustative valuri de plăcere, înmiresmate cu note de portocală, condimente şi o urmă subtilă de miere.
Louis-XIII-Rare-Cask. Gustul său sublim se datorează celor mai buni struguri din Cognac, Franţa, culeşi exclusiv din viile din regiunea Grande Champagne. Aroma sa aparte evocă ciupercile de pădure, turta dulce, ceara, nucile şi menta proaspăt culeasă.
Comandon. Votat de unii experţi cel mai bun coniac din lume în 2010, Comandon a continuat să impresioneze, fiind unul dintre puţinele branduri independente care controlează încă toate aspectele producţiei sale. Veţi avea parte de o băutură densă, cu arome profunde de ciocolată neagră de consistenţa untului, fructe coapte, măsline, piele, condimente pentru gătit, urmate de arome îndrăzneţe şi rafinate de mirodenii lemnoase.
Pierre Ferrand Abel. Se spune că acest coniac extrem de rar mai are puţin şi atinge perfecţiunea. Blând şi sofisticat, coniacul îşi dezvăluie gustul amplu şi aroma de fructe uscate, nuci şi cacao. Papilele vor simţi un val mediu picant, cu urme de nuci.
Hardy Cognac Perfection. Hardy Cognac Perfection este o raritate printre coniacuri. Experţii spun că un pahar este echivalentul unei combinaţii de arome puternice de cafea, cacao şi stejar.

Comentarii

Ultimă oră