Există plante care s-au adaptat atât de bine la viaţa într-un apartament de bloc, încât chiar şi persoanele care nu prea au timp şi le neglijează se pot bucura de ele foarte mult timp.
Violeta de Africa sau de Parma. Are flori mov, catifelate şi numeroase frunze care cresc în cascadă. Violetele de Africa se pot muta uşor dintr-un ghiveci în altul şi floricelele sau frunzele uscate se pot îndepărta cu mâna. O dată la doi ani e recomandat să-i schimbi ghiveciul.Violeta de Parma se dezvoltă foarte bine pe pervaz sau pe balcon, pentru că are nevoie de multă lumină. Nu îi trebuie multă apă, deci se udă de maxim două ori pe săptămână.
Dracena. Există mai multe specii de Dracena care se adaptează bine creşterii în apartament. Specia Dracena Marginata seamănă cu un palmier şi poate ajunge până la 3 metri înălţime. Are nevoie de lumină puternică şi trebuie udată numai atunci când pământul s-a uscat. Chiar dacă s-a ofilit, îşi va reveni imediat după ce este udată din nou.
Limba soacrei. Se numeşte Limba soacrei datorită frunzelor lungi şi ascuţite, dar şi datorită longevităţii sale. Este o plantă de casă, uşor de întreţinut şi care trăieşte mult. Are nevoie de puţină lumină şi puţină apă, excesul de apă putând să ducă la putrezirea frunzelor. Dacă stă în interior, trebuie udată o dată sau de două ori pe iarnă, în funcţie de umiditatea din casă.
Voalul Miresei. Ghiveciul poate fi pus în coşuleţe suspendate, pentru ca planta să atârne, deoarece poate ajunge la 60-100 cm lungime. Rădăcinile tind să crească excesiv şi să umple ghiveciul, astfel că va trebui replantată o dată la câţiva ani. Voalul miresei nu este o floare pretenţioasă nici cu apa, nici cu lumina, deci are nevoie de ele în cantităţi moderate.
Cactusul de Crăciun. Este o varietate de cactus care produce flori numai la începutul iernii, uneori chiar de Crăciun, florile ei fiind roz intens sau roşu. Planta poate fi „forţată” să înflorească în perioada Crăciunului dacă este ţinută în întuneric total timp de 12 ore, în timpul nopţii, începând cu luna octombrie, până când apar mugurii. Îi trebuie foarte puţină lumină şi nu agreează căldura.