Sari la conținut

Clădirile din patrimoniul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr din Brașov, lăsate în paragină.

Sursă foto: canalul de YouTube ASUM

Institutul de Cercetare a Cartofului şi Sfeclei de Zahăr Braşov se confruntă cu o situație alarmantă, transformându-se într-un loc plin de deșeuri, iar clădirile sale suferă degradări tot mai accentuate. Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a adus această problemă în atenția publicului, prezentând o filmare care evidențiază starea precară a institutului, ulterior preluată de bzb.ro.

Reprezentanții ASUM Braşov au subliniat că aceste clădiri, aflate într-o stare avansată de degradare, sunt în proprietatea Statului Român și sunt administrate de Institutul de Cercetare a Cartofului şi Sfeclei de Zahăr Braşov. Locația a devenit un depozit de deșeuri amestecate, inclusiv cărămizi și asfalt, fapt confirmat de reprezentanții asociației care au încercat să obțină informații de la conducerea institutului, fără succes. Există speculații că ar urma să se facă o investiție imobiliară în zonă, însă acest lucru rămâne neclar.

Sursă foto: canalul de YouTube ASUM

Conform informațiilor disponibile pe site-ul propriu, în cursul anului trecut, Institutul a implementat mai multe proiecte pentru îmbunătățirea soiurilor de cartofi, sfeclă de zahăr și alte plante. Situația financiară a fost prezentată în raportul pe anul 2023 al Institutului, care menționează că „datoriile totale au crescut de la 1.601.290 lei, în anul 2022, la 2.045.720 lei la finele anului 2023, din care datoriile restante față de furnizorii de inputuri sunt în valoare de 594.340 lei”. De asemenea, documentul indică faptul că datoriile curente sunt ridicate din cauza creșterilor de prețuri și a întârzierii încasării subvențiilor pe unitatea de suprafață la finalul anului 2023. Aceste aspecte reprezintă provocări majore ce necesită o soluție urgentă.

Comentarii

Ultimă oră