Sari la conținut

Concurs culinar de Ziua Internationala Slow Food

concurs-culinar-de-ziua-internationala-slow-food


Comunitatea Slow Food din intreaga lume celebreaza mancarea locala si sustine micii producatori locali de alimente  in fiecare an, pe 10 decembrie, de TERRA MADRE DAY - Ziua Internationala Slow Food. Evenimentul va fi sarbatorit la Brasov printr-un concurs culinar inedit. Acesta are loc sambata 8 decembrie, orele 12.30, la Academia Hoteliera Americana (AHA) din Brasov. Cinci echipe de studenti ai AHA inscrisi in concurs isi vor demonstra talentul, creativitatea si cunostintele in prepararea unor bucate din bucataria romaneasca. Ingredientele folosite in concurs provin de la producatori locali, participanti la Targul lunar Slow Food „Roadele Pamantului". Un juriu din care face parte singura Lady Chef din Romania,  Cornelia Ghisoi (foto), alaturi de specialisti in siguranta alimentelor, va degusta si analiza bucatele pregatite de concurenti si va desemna cea mai buna echipa.  Criteriile de departajare sunt:  respectarea principiilor Slow Food, gust, aspect, inovatie si modul de prezentare a platourilor.  Scopul evenimentului este constientizarea importantei consumului de alimente locale proaspete si a bucatelor pregatite dupa traditiile romanesti, respectand mediul, folosind constient resursele naturale si protejand retetele traditionale.


TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, care isi propune realizarea unei mai bune conexiuni intre producatori si consumatori. Scopul evenimentelor organizate cu acest prilej in intreaga lume este de a face publice politicile alimentare durabile sustinute de miscarea Slow Food International, de a promova ideea de armonie care ar trebui sa existe intre stilul nostru de viata cotidian si natura. Evenimentele dedicate acestei zile au loc in ferme, restaurante, acasa, in scoli sau in comunitate, in orase mari sau in mediul rural – iar toata aceasta mare diversitate nu face decat sa reflecte unicitatea locala si cultura pentru hrana.
In 2011, peste 200.000 de oameni din 125 de tari, de pe cele 5 continente, au participat la 1000 de evenimente prin care s-au bucurat si au promovat hrana produsa de micii fermieri si producatori locali.

Comentarii

Ultimă oră