Sari la conținut

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi preşedintele Ligii Profesionistă de Fotbal, Dumitru Dragomir, alături de alţi oameni de fotbal, sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu.

Dumitru Dragomir a confirmat că este citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru 27 octombrie, împreună cu alţii, iar Mircea Sandu pentru 28 octombrie. Dragomir a afirmat că au fost reclamaţi de patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Alături de Sandu şi Dragomir, mai sunt cercetaţi opt membri ai Comitetului Executiv al FRF.
Dragomir e liniştit Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că nu îşi face probleme, pentru că dacă ar fi procuror nu ar putea să se acuze. „Mircea Sandu va veni pe 28! Am primit citaţia asta de vreo două săptâmâni. Ce apărare să ne facem? Noi am respectat regulamentele. Din punct de vedere sportiv a fost retrogradată Craiova. Nu ne-am dat seama că Mititelu a făcut două Universităţi paralele decât după ce a făcut Fiscul control. Toate fraudele lui Mititelu vor ieşi la lumină. Vom demonstra cu documente că Mititelu a dat în judecată FRF. Să răspundă cei care au greşit. Mititelu i-a furat un milion lui Piţurcă. Dacă aş fi eu procuror, nu mă pot acuza pe mine! Nu am făcut decât să luăm măsuri pe cale sportivă", a spus Dragomir la Antena 3.
Fals în acte la FRF!? În 6 octombrie, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a acuzat FRF, de fals în documentele întocmite cu ocazia şedinţei din 20 iulie a Comitetului Executiv al federaţiei, în care s-a luat decizia de dezafiliere a clubului Universitatea Craiova. Adrian Mititelu a prezentat două documente, adresa FRF prin care secretarul general al federaţiei, Adalbert Kassai, informa clubul Universităţii Craiova de decizia de dezafiliere şi o listă cu semnăturile membrilor Comitetului Executiv prezenţi la şedinţa din 20 iulie. „Printr-o adresă, mi s-a spus că am fost exclus provizoriu cu zece voturi pentru şi două abţineri. Am lista celor prezenţi la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie. Este o listă cu 12 persoane şi sunt trei semnături lipsă, Avram, Dragomir şi Şvaizer. Avem mii de dovezi că Marius Stan s-a abţinut, acum apare că a votat pentru. Mai ştim că Avram, Dragomir şi Şvaizer au semnat pentru, acum semnăturile lipsesc. Mai mult, decizia FRF a venit la club fără nicio semnătură. Acum sunt mâncaţi, avem de-a face cu multiple infracţiuni. Practic, decizia de dezafiliere nu există. Ar trebui să se predea", declara Mititelu.
Fostul preşedinte CCA e arestat În 25 septembrie, fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, au fost arestaţi preventiv, într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită. Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012. Procurorii mai notează că, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, „folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan". În 28 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar, în care este acuzat alături de avocaţii săi, Adrian Penciu şi Alexandru Şerban, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului.

Comentarii

Ultimă oră