Masca de protecţie şi igiena sunt sfinte, în această perioadă, ne spun specialiştii şi chiar ar trebui să le respectăm. Dar ar mai trebui să respectăm şi regula cu locurile închise. De exemplu, parcurile de joacă pentru copii. Parcuri care nu duc deloc lipsă de copii, deşi, în teorie acestea nu sunt deschise. Părinţi sau bunici merg liniştiţi cu copiii în parc, în ciuda faptului că nu au voie.
„Locurile de joacă sunt închise. Cei mai mulţi dintre părinţi înţeleg acest lucru încă de la începutul dialogului cu noi şi părăsesc zona, iar celor mai reticenţi li s-a readus de fiecare dată aminte că este vorba în primul rând despre sănătatea propriilor copii, dar şi a celor de acasă”, a spus Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.
„Sunt mamă, înteleg că este foarte greu să ţii un copil departe de un loc de joacă sau departe de alţi copii, însă trebuie să înţelegem că momentan este o situaţie particulară căreia trebuie să ne adaptăm. Formele clinice la copii nu sunt atât de grave şi de imprevizibile ca şi la adult, dar să nu uităm că au fost acele cazuri de simptome imunologice apărute secundar infecţiei cu coronavirus la copii care sunt de multe ori greu de tratat şi care pot să lase sechele, deci să nu fim atât de siguri că un copil care face boala, trece uşor şi nu va avea niciun fel de urmări”, a spus şi dr. Andreea Moldovan, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.