Tehnologia joacă deja un rol major în sectorul de producție industrială, în prezent există 1,8 milioane de roboți industriali, iar în trei ani vor ajunge până la aproximativ 2,6 milioane, conform sondajului Global CEO Survey 2016.
Majoritatea liderilor de afaceri se așteaptă ca progresele tehnologice să transforme sectorul lor de activitate.
Liderii de afaceri iau în considerare aceste schimbări și le integrează în strategia lor. Conform sondajului PwC, 77% dintre executivi cred că progresele tehnologice reprezintă mega tendința care va transforma cel mai mult modul în care companiile interacționează cu toate părțile interesate (stakeholders).
Tehnologia poate sa reducă costurile și să crească eficiența. Robotica poate ajuta companiile să-și utilizeze mai bine capitalul și să crească marjele. Conform sondajului Global CEO Survey 2016, cererea pentru forme tradiționale de investiții, cum ar fi în depozite și utilaje, ar putea la rândul ei crește. De asemenea, prețul bunurilor și serviciilor ar putea scădea sau crește într-un ritm mai lent, în cazul în care companiile transfera aceste câștiguri de productivitate către consumatori prin prețuri mai mici, ceea ce ar și trebui să facă atâta timp cât piețele sunt competitive.
Economiștii PwC au analizat cheltuielile gospodăriilor (pe persoană), din economiile grupului G7, ca un indice al redresării după criza economică globală. Rezultatul la care au ajuns este că redresarea din punct de vedere al cheltuielilor reale ale gospodăriilor pe persoană nu a ținut pasul cu redresarea PIB-ului real în majoritatea celor 12 economii analizate.
În economiile din grupul G7, cheltuielile reale ale gospodăriilor pe persoană rămân sub nivelul din perioada pre-criză din Marea Britanie și Italia.
sursa: agerpres.ro