Potrivit ursus-breweries.ro, povestea berii în Braşov a inceput in anul 1892, cand concernul "FRIEDERICH CZELL si FIII" a cumparat distileria Darste si a construit o noua fabrica de bere, inaugurand astfel in Brasov o afacere care s-a dezvoltat si s-a consolidat puternic de-a lungul anilor, devenind o marca de prestigiu. Afacerea a inflorit intr-o asa masura incat Alexandru Petit consemna in Monografia Brasovului din 1922 cresterea numarului de angajati la 130, precum si cresterea productivitatii anuale de bere si malt la 40.000 de hl si respectiv 80-90 de vagoane anual. Odata cu nationalizarea din 1948, fabrica de bere si bauturi alcoolice Darste si-a schimbat numele in "Aurora". De atunci, fabrica a trecut printr-un proces continuu de retehnologizare si dezvoltare, care a dus la marirea capacitatilor de productie, mecanizarea si automatizarea proceselor tehnologice. Astfel, in perioada 1954-1959, capacitatea de productie a maltului a fost extinsa prin construirea unei fabrici de malt cu o capacitate de 10.500 t de orz/an care, adaugata la capacitatea anterioara, ridica productia totala a fabricii la 11.000 t de orz/an, fiind cea mai mare fabrica de malt din tara. O alta etapa importanta de dezvoltare a avut loc in perioada 1971-1974, cand a fost construita si data in folosinta sectia noua de ferrmentare. Intre 1965 si 1971 au fost produse diferite marci de bere blonda, bruna si Porter, precum si doua tipuri noi in 1972 - Carpatina si Turist. Dupa 1980, marcile de bere au fost diversificate prin trecerea la fabricarea marcilor Poiana sau Piatra Craiului si a marcilor de bere superioara Aurora (Bucegi), Barsa (Valea Prahovei) si Cerbul (Carpati). In plus, a inceput fabricarea berii Ciucas, care beneficia de o cerere importanta pe piata. Dupa 1984, vechea sectie de fierbere a fost inlocuita cu o noua linie fabricata in Romania.
In 1987 a fost data in functiune o linie de fabricare a capsulelor, cu un randament zilnic de 3 tone. In 1993 a fost achizitionat un filtru de bere SCHENK, care a marcat un punct de cotitura in filtrarea berii in Romania; un progres important a fost realizat in cresterea stabilitatii berii, de la 7-10 zile, pana la mai mult de 30 de zile. Puteţi citi mai mult aici.