În decembrie, lună în care românii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pentru alimente, comercianții mizează pe o creștere a vânzărilor provenite din alimentele importate. „Peste 50% din carnea de porc din magazinele românești provine din import. Procesatorii preferă să se aprovizioneze din Germania sau alte țări”, susține Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc. În opinia acestuia, numărul porcilor(circa un milion) din România ar putea acoperi consumul autohton, dar fermierii nu se înțeleg la preț cu procesatorii. “Fermierii produc în pierdere. Spre exemplu carnea de porc la poarta fermei se vinde cu 4,7 lei/kilogram în viu”, mai spune Ladoși. În magazinele prețul cărnii de porc pornește de la 15 lei și poate ajunge la 20 de lei pe kilogram.
DE 8 ANI WWW.BRASOVULTAU.RO! Portal de informaţii despre Braşov, din Braşov, pentru Braşov. Ştiri din sport, economic, monden , social, politic, sănătate, cultură şi turism. Informaţii de interes general , reportaje, anchete, galerie foto, ştiri video. Cele mai proaspete știri sunt aici: www.brasovultau.ro