Sari la conținut

Opoziţia critică strategia de dezvoltare a Braşovului

Populatia Braşovului îmbătrâneşte, iar oraşul va avea din ce în ce mai puţini locuitori! Cu toate că acestea sunt primele concluzii ale strategiei de dezvoltare durabila a municipiului, proiectul nu spune o vorba despre necesitatea înfiinţării unui sistem de asistenţă socială de care au nevoie inca de pe acum foarte multi brasoveni. Reprosul apartine reprezentantilor USL care, dupa expunerea documentului propus spre aprobare consiliului local, au cerut extinderea perspectivelor si in acest domeniu. Este vorba despre dezvoltarea asistentei medico-sociale pentru pacientii cu nevoi speciale, pe care tot comunitatea trebuie sa ii protejeze.

Strategie pe 20 de ani

Documentul este elaborat pentru o perioada de 20 de ani. Conform datelor acestuia in 2030 in municipiu vor mai fi cam 230 de mii de platitori de taxe si impozite care sa sustina dezvoltarea orasului. Tot atunci, cei mai multi brasoveni, aproximativ 70% vor avea peste 40 de ani! Analiza si-a propus din start un proiect de dezvoltare a conceptului : Brasovul un oras verde. Idee pe care PSDistii au taxat-o,  amintind administratiei locale ca protectia mediului costa, deci, doar o localitate bogata ar putea sustine  un asemenea principiu. De aceea, crearea de locuri de munca, ar putea fi o garantie pentru alesii locali că vor mai fi cetateni care vor avea din ce sa isi plateasca taxele si impozitele, bani pe care apoi sa ii cheltuiasca pentru implementarea masurilor de protectia mediului. Singurul defect pe care l-au gasit consilierii locali este legat de faptul ca nu exista un plan de dezvoltare a serviciilor medico-sociale pentru populatia imbatranita, care in 2030 va fi majoritara.
Proiectul a fost aprobat de consilierii locali la finalul expunerii, insa cei din opozitie au sustinut ca strategia este mult prea generala si au sustinut un plan mult mai aplicat cu variante de administrare a unor masuri urgente, pe termen mediu si scurt.

Comentarii

Ultimă oră