Legumele, fructele şi ouăle sunt mai scumpe. De altfel ouăle s-au scumpit cel mai mult în luna februarie cu aproape 13 procente, conform ultimelor date ale statisticienilor. Mierea de albine este singurul produs alimentar care s-a ieftinit cu 0,23%, în februarie 2012. Potrivit INS, prețurile produselor alimentare au fost în creştere cu 1,21 procente în februarie, comparativ cu luna precedentă. Datele statistice arată că legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 5,77%, cartofii cu 5,72%, fructele şi conservele de fructe cu 4,48%. Au mai fost înregistrate scumpiri la laptele de vacă ŞI la brânză, mălai -, preparate şi conserve din carne. Potrivit datelor INS, în luna februarie 2012, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,40%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la tutun şi ţigări - 1,40% şi la combustibili de 0,77%. În ceea ce priveşte tarifele serviciilor, acestea au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,13% în ianuarie 2012. Serviciile de îngrijire medicală s-au scumpit cu 0,35%, iar transportul rutier cu 0,29%. F.P.