Ediţia din acest an a Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” a fost dedicată cunoscutului rapsod popular Tavi Bălăşcău, care s-a stins mult prea repede dintre noi.
La invitaţia primarului Zărneştiului, Dorin Bârlădeanu, a participat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu şi consilierul judeţean zărneştean Claudiu Cornea.
Festivalul a fost deschis de către preşedintele CJ, care a precizat că „România are nevoie de sănătate, atât pe plan fizic, cât şi spiritual. Românii merită să fie sănătoşi, iar sănătatea fizică fără cultură este asemenea cu un om cu dizabilităţi”.
Cu această ocazie, Căncescu i-a asigurat pe edilii oraşului - primarul Dorin Bârlădeanu şi viceprimarul Ioan Voiculeţ - că va fi în continuare alături de zărneşteni, indiferent de necesităţile acestora.
Primarul Zărneştiului a declarat că este bucuros că a reuşit să organizeze această a doua ediţie, chiar dacă resursele financiare sunt limitate: „Am vrut să demonstrez că se fac lucruri bune şi cu bani puţini”.
Concurenţii au parte de o jurizare de excepţie. Juriul este format din nume sonore ale muzicii româneşti: Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Horia Moculescu, Ionel Tudor, Robert Târnăveanu şi Cristian Sanda.
La evenimentul din acest an participă aproximativ 175 de concurenţi. Şi anul acesta premiile vor fi numeroase, astfel că se vor acorda premii la fiecare secţiune de muzică pentru fiecare categorie de vârstă în parte. Marele trofeu şi titlul de „Ecoul Pietrei Craiului – Tavi Bălăşcău” va fi acordat celui mai bun concurent indiferent de secţiunea de muzică în cadrul căreia participă, premiul cel mare pus la bătaie fiind în valoare de 1.000 de lei.
Valoarea totală a premiilor din cadrul festivalului este de peste 11.800 de lei.
Pe lângă premiile acordate oficial de către organizatori, vor fi acordate şi trei premii de către o personalitate a culturii româneşti şi anume soprana şi regizoarea Ana Condrea.
Claudiu Cornea, membru al Comisiei de Cultură a Consiliului Judeţean Braşov, a ţinut să remarce, cu prilejul acestui Festival, că „evenimentele culturale la Zărneşti vor continua iar parteneriatul dintre Primărie şi administraţia judeţeană va continua, la Zărneşti urmând să vină actori de valoare, care vor juca în piese renumite de teatru în cursul acestui an”.
Programul festivalului:
Vineri, 27 aprilie
- Ora 09.00 -Repetiţii-secţiunea de muzică pop categ. 7-10 ani şi 15-20 ani
-Ora 10.00 Începerea concursului de muzică pop ll 7-10 ani şi 15-20 ani
- Ora 14.30 Pauză – Prânz
- Ora 14.30 Repetiţii secţiunea muzică pop 11-14 ani
-Ora 16.00 Începerea concursului de muzică pop 11-14 ani
- Ora 20.00 Recital Formaţia Kompus
Sâmbătă, 28 aprilie
-Ora 11,00 – Gala Laureaţilor
- recital – Patricia - Mascota festivalului
-Dans popular – Crăisorii
-Recital – Formaţia Folk „Floare de Colţ”